Το γιουβέτσι του Πανουσόπουλου

Το γιουβέτσι του Πανουσόπουλου

Posted on:

Όταν ο Πανουσόπουλος  λέει «Ελάτε για φαγητό την Κυριακή, θα σας φτιάξω γιουβετσάκι», για μια οποιαδήποτε άλλη οικογένεια μπορεί να σημαίνει απλώς ένα κάλεσμα για Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.
Για την δική μας οικογένεια όμως σημαίνει συναγερμός.  

Γιατί όταν το λέει αυτό, σημαίνει ότι έχει βρει μια καλοσιτεμένη σπαλομπριζόλα και θα αφιερώσει το Κυριακάτικο πρωινό για να μπει το γιουβέτσι στο φούρνο
και να
βγει ακριβώς την ώρα που θα είμαστε στο τραπέζι όλοι με τα πιρούνια στα χέρια.  

Δεν χωράνε ούτε καθυστερήσεις, ούτε ψιλοκουβέντα στον κήπο, ούτε παιχνίδια με τους μικρότερους, ούτε τίποτα. Όταν βγει από το φούρνο πρέπει να φαγωθεί καυτό!  

Έτσι, μόλις βάλει το φαγητό στο φούρνο αρχίζει τα τηλέφωνα για να μάθει τι ώρα ακριβώς θα πάμε για να ξέρει πότε θα ρίξει το κριθαράκι.
Δεν θα το βάλει αν δεν έχουν έρθει όλοι, και αν κάποιος έχει ξενυχτήσει το Σαββατόβραδο και δεν καίγεται να φάει το γιουβέτσι ακριβώς την ώρα που θα βγει.. αλίμονό του!
Θα τον 
πάρει και δεύτερη και τρίτη φορά μέχρι να ξεκουνηθεί, αλλιώς’ « μην έρθεις καθόλου το γιουβέτσι δεν τρώγεται άμα κρυώσει»
Απολαμβάνει το φαγητό μέσα από την δική μας απόλαυση, και αν δεν το φάμε όπως το έχει σκεφτεί, δεν το ευχαριστιέται κι αυτός. 

Η πρόσκληση λοιπόν για γιουβέτσι την Κυριακή, μπορεί να μας αλλάξει και τα σχέδια για το Σαββατόβραδο…χα!χα!
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλεις να το χάσεις το σκηνικό.. ούτε και το γιουβέτσι του φυσικά! Ο μπαμπάς φτιάχνει το καλύτερο γιουβέτσι. 
 


Το δικό μας το γιουβέτσι με μοσχαράκι που το έχουμε κλείσει στο βαζάκι,
σου υπόσχεται  να σε ταξιδέψει στα πιο αγαπημένα σου Κυριακάτικα τραπέζια
και να σου αφήσει την γεύση και το άρωμα του φαγητού που γίνεται νοστιμότερο όταν το μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα.
 

Αύρα Πανουσοπούλου.

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *