Ένα αλλιώτικο σαγανάκι αυτό το σαγανάκι τυριού με σύκα και μαυροδάφνη.
Ένα σαγανάκι που από εδώ και πέρα θα το αναζητάτε για μεζέ σε όλα σας τα τσίπουρα και τα μαζέματα με τους φίλους.
Όταν λοιπόν θα φτάσει στην παρέα σας για πρώτη φορά αυτό το σαγανάκι τυριού με σύκα και μαυροδάφνη, μην το σπρώξετε μακρυά αποδοκιμαστικά επειδή ξεφεύγει από τα στάνταρ κλασσικά …
Δοκιμάστε το μαζί με το σύκο και θα γίνει κατευθείαν το αγαπημένο σας.
Ένα γλυκό και παράλληλα αλμυρό πιάτο για να συνοδεύσετε κάθε απόσταγμα.
Υλικά για 2 άτομα
150 γρ. κεφαλοτύρι (μία φέτα πάχους 1εκ.)
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
1 κ. γ. μπούκοβο
1 αντικολλητικό τηγάνι
1 βαζάκι σύκα ξερά με μαυροδάφνη και μαύρο πιπέρι yiam
Εκτέλεση
Κατ αρχήν βουτάω το κεφαλοτύρι στο νερό και μετά στο αλεύρι να καλύψει καλά όλο το τυρί.
Τινάζω ελαφρά να φύγουν τα πολλά αλεύρια και το αφήνω στην άκρη.
Σε δυνατή φωτιά αφού ζεστάνω το τηγάνι και προσθέσω το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προσθέτω και το αλευρωμένο τυρί να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές .
Προσθέτω το μπούκοβο και το κατεβάζω από την φωτιά
Κόβω τα σύκα με τα πιπέρια και την μαυροδάφνη σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτω στο σαγανάκι.
Σε διπλανό πιατάκι προσθέτω έξτρα δύο τρεις κουταλιές σύκα ξερά με μαυροδάφνη και μαύρο πιπέρι yiam.
Ταιριάζει απόλυτα σαν μεζές και με τις φακές με ρέγκα για τα καλοκαιρινά ουζάκια σας…
Θα σερβίρετε αυτό το σαγανάκι, καυτό με το τηγανάκι, του να τσιτσιρίζει ακόμα και τα αρώματα του από την μαυροδάφνη να μεθούν την ατμόσφαιρα…
Εκτός από τα τσίπουρα, τις ρακές και τα ούζα που ταιριάζουν απόλυτα ένα καλό κρασί λευκό παγωμένο Chardonnay από την Manolidis Winery θα το απογειώσει!