Πάντα πετυχημένες σαλάτες

Πάντα πετυχημένες σαλάτες

Posted on:

Υπάρχουν κάποια μικρά tips για να φτιάχνετε πάντα πετυχημένες σαλάτες που θα γίνονται το κέντρο ενός καθημερινού αλλά και ενός γιορταστικού τραπεζιού.
Σαλάτες που θα συζητηθούν, σαλάτες που θα είναι πάντα πετυχημένες και θα τελειώνουν στην πρώτη γύρα…

Καλό πλύσιμο τα λαχανικά, καλό στέγνωμα κατά προτίμηση σε ένα carousel για αυτή τη δουλειά, πολλά φρέσκα μυρωδικά και μεγάλη ποικιλία.
Όλα τα λαχανικά με φύλλα μπορούμε να τα παντρέψουμε. Ακόμα και τα λάχανα δίνουν μια πολύ ωραία τραγανή υφή σε μια σαλάτα με άλλα
πράσινα λαχανικά και είναι πολύ ωραία αν χωρίσετε τα φύλλα και τα κόψετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια.
Τα υπόλοιπα υλικά που μπορούν να απογειώσουν μια σαλάτα είναι…
Σταφίδες, κομματάκια από φρέσκο πορτοκάλι, ξύσμα από λεμόνια, αχλάδι, μήλο σε λεπτές φέτες, ανανάς σε κομματάκια.
Ακόμα μπορείτε να προσθέσετε ξερά σύκα σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια, ξερά βερίκοκα και ξερά δαμάσκηνα.
Το καβουρδισμένο σουσάμι, ηλιόσποροι, πασατέμπος, αμύγδαλα φιλέ και καρύδια θα δώσουν μία πιο τραγανή υφή.

Ώριμα κίτρινα τυριά σε φλούδες, γραβιέρα, πεκορίνο, regato,παρμεζάνα, μετσοβόνε, αλλά και μανούρι ψητό yiam  θα ταίριαζαν απόλυτα.
Φρέσκα λευκά τυριά, φέτα, ανθότυρο, ξινοτύρι, κατίκι.
Σαγανάκι σε κομματάκια… από κεφαλοτύρι ή μπάτζο ή φορμαέλα.
Μαρμελάδες από λεμόνι, πορτοκάλι ή από φραγκοστάφυλα αραιωμένη μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξουμε για την σαλάτα για να δώσει επιπλέον άρωμα από φρούτα.
Υπέροχα φυσικά ταιριάζει και η κάπαρη γιαχνί με ελιές  αλλά και οι φράουλες σε μπαλσάμικο
Και το πιο βασικό απ όλα είναι να έχετε επιλέξει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να ενώσετε τις γεύσεις με το φρουτένιο του άρωμα.

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.