Η αγάπη μου για τη μαγειρική και η ανάγκη να αξιοποιήσω τα αγροτικά μας προϊόντα ήταν η αφετηρία. Πριν από 27 χρόνια άρχισα να τα μεταποιώ, πρώτα για το σπίτι, για εμάς.
Και κάπως έτσι, αυτό που ξεκίνησε από ανάγκη, έγινε τελικά η δουλειά της ζωής μου.


Το πρώτο εργαστήριο γεννήθηκε στη Λαμία, στο σπίτι.
Μετά ήρθε ένας επαγγελματικός χώρος, και κάπου εκεί γεννήθηκαν τα Yiam.
Σύντομα άρχισαν να ταξιδεύουν – στα deli της Αθήνας, σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2002 βρισκόμαστε στην Αγιά, στον εύφορο κάμπο στους πρόποδες του Κισσάβου.
Μια μικρή πόλη γεμάτη φρούτα και μυρωδιές – ιδανική για να συνεχίζεται αυτό το όμορφο ταξίδι γεύσεων.

Από την αρχή μέχρι και σήμερα, διατηρούμε τον κλασικό τρόπο παρασκευής που χρησιμοποιούσαμε στο σπίτι μας: μαγειρεύουμε τις μαρμελάδες και τα γλυκά σε κατσαρόλες, σε μικρές ποσότητες. Αυτός ο παραδοσιακός τρόπος μας εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα μας επεξεργάζονται με προσοχή και κρατούν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.
Είναι ο λόγος που το λογότυπό μας φέρει το σχήμα της κατσαρόλας…
Μια υπενθύμιση του ότι κάθε βαζάκι Yiam είναι φτιαγμένο με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αγάπη και φροντίδα.

Νιώθω πολύ τυχερή που κάνω αυτό που αγαπώ.
Θέλω να πιστεύω πως με τη δουλειά μου κρατάμε ζωντανές παραδοσιακές συνταγές, φέρνοντάς τες στο σήμερα.
Και κάθε φορά που κάποιος δοκιμάζει ένα βαζάκι Yiam, εύχομαι να γεύεται κάτι παραπάνω από απλώς μια μαρμελάδα.