VIP_1220

Πάντα πετυχημένες σαλάτες

Posted on:

Υπάρχουν κάποια μικρά tips για να φτιάχνετε πάντα πετυχημένες σαλάτες που θα γίνονται το κέντρο ενός καθημερινού αλλά και γιορταστικού τραπεζιού.

Καλό πλύσιμο τα λαχανικά, καλό στέγνωμα κατά προτίμηση σε ένα carousel για αυτή τη δουλειά, πολλά φρέσκα μυρωδικά και μεγάλη ποικιλία.
Όλα τα λαχανικά με φύλλα μπορούμε να τα παντρέψουμε. Ακόμα και τα λάχανα δίνουν μια πολύ ωραία τραγανή υφή σε μια σαλάτα με άλλα
πράσινα λαχανικά και είναι πολύ ωραία αν χωρίσετε τα φύλλα και τα κόψετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια.
Τα υπόλοιπα υλικά που μπορούν να απογειώσουν μια σαλάτα είναι
Σταφίδες, κομματάκια από φρέσκο πορτοκάλι, ξύσμα από λεμόνια, αχλάδι, μήλο σε λεπτές φέτες,
ανανάς σε κομματάκια, ξερά σύκα σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια, ξερά βερίκοκα, ξερά δαμάσκηνα,
σουσάμι καβουρδισμένο, ηλιόσποροι, πασατέμπος, αμύγδαλα φιλέ, καρύδια.
Ώριμα κίτρινα τυριά σε φλούδες (γραβιέρα, πεκορίνο, regato,παρμεζάνα, μετσοβόνε),
φρέσκα λευκά τυριά (φέτα, ανθότυρο, ξινοτύρι, κατίκι, μανούρι)
Σαγανάκι σε κομματάκια… από κεφαλοτύρι ή μπάτζο ή φορμαέλα.
Μαρμελάδες από λεμόνι, πορτοκάλι ή από φραγκοστάφυλα αραιωμένη μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξουμε για την σαλάτα για να δώσει επιπλέον άρωμα από φρούτα.
και το πιο βασικό απ όλα είναι να έχετε επιλέξει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να ενώσετε τις γεύσεις με το φρουτένιο του άρωμα.

Share:

Leave a comment