Η Avra είχε μια δια βίου αγάπη για τη Φύση και άφησε την πόλη για να εγκατασταθεί στην ελληνική ύπαιθρο.
Διηύθυνε ένα αγρόκτημα όπου καλλιεργούσε όλα τα είδη των λαχανικών καθώς και αγροτικά ζώα.
Πριν από 20 χρόνια η Avra άρχισε να μαγειρεύει για φίλους, εκτός από την οικογένεια, και αυτό εξελίχθηκε στο σημερινό εργαστήριο γεύσεων Yiam.
Έκτοτε έχει γεμίσει τα βάζα της με κάθε γεύση που παρέχει η τεράστια ελληνική διατροφική παράδοση, που είναι γερά ριζωμένη όπως είναι σε όλα τα προϊόντα της Μητέρας Φύσης.
Ο Κόκος, ο μεγαλύτερος γιος της, που είναι πλέον σεφ με το δικό του δικαίωμα, έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, από τη Ζυρίχη μέχρι την Μπανγκόκ, στο πλευρό αρχιμαγείρων όπως ο σεφ Joël Robuchon (Παρίσι) «Σεφ του αιώνα», τον σεφ Juan Mari Arzak Arratibel (SanSebastián, Ισπανία) Νέα Βασκική Κουζίνα, τον σεφ Andoni Luis Aduriz της Mugaritz Errenteria, Gipuzkoa, Ισπανία.
Τώρα πίσω στο σπίτι του στην Αγιά (περιοχή Θεσσαλίας) είναι στην πιο δημιουργική του στιγμή και συνεχίζει να εξερευνά και να δημιουργεί νέες συνταγές στο πλαίσιο της οικογένειας Yiam.