Τράιφλ γιαουρτολέμονο με γλυκό φράουλες και βαλσαμικό

Τράιφλ γιαουρτολέμονο με γλυκό φράουλες βαλσαμικό

Posted on:

Η Ιωάννα Σταμούλου yiam-άρει και ετοιμάζει ένα απολαυστικό τράιφλ γιαουρτολέμονο με γλυκό φράουλες βαλσαμικό yiam.
Mία συνταγή της από το γνωστό blog ζαχαροπλαστικής της sweetly.gr !
Πιο γρήγορο και πιο γευστικό γλυκό δεν υπάρχει και μόνο με τρία βασικά υλικά…

Τράιφλ λοιπόν με μπισκότα κρέμα γιαουρτολέμονο και  γλυκό  φράουλες με βαλσαμικό από την Yiam.
Δοκιμάστε το και θα σας πείσει η γρηγοράδα του και η γεύση του.
Και βασικά θα εισπράξετε όλα τα κολακευτικά σχόλια για την τέχνη σας στην ζαχαροπλαστική!!!
Γιατί το Τράιφλ γιαουρτολέμονο με γλυκό φράουλες βαλσαμικό δεν υπάρχει…

Ένα επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για να το φτιάξετε.
Απλώς βεβαιωθείτε πως έχετε στο ψυγείο σας 1-2 λεμόνια και γιαούρτι στραγγιστό και στο ντουλάπι σας γλυκό του κουταλιού και μπισκότα.
Εγώ χρησιμοποίησα το γλυκό φράουλες με βαλσαμικό της Yiam  που είναι ένα καταπληκτικό προϊόν, κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού γιατί περιέχει ολόκληρα κομμάτια φρούτου.
Το πιο σημαντικό σε αυτό το επιδόρπιο δεν είναι η ευκολία και η ταχύτητα της παρασκευής του, αλλά το πόσο νόστιμο είναι και το πόσο πολύ αρέσει!!

Υλικά για 4 άτομα 

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βαζάκι φράουλες με μπαλσάμικο yiam

Για το σερβίρισμα 

 

Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα περίπου.
  2. Για να σερβίρετε: Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μείγμα της αρωματισμένης λεμονοζάχαρης.
    Το γιαούρτι εκτός από άρωμα και γεύση λεμονιού, τώρα θα έχει αποκτήσει και μια ωραία πιο ελαστική υφή.
  3. Παίρνετε τέσσερα ποτήρια του ουίσκι. Σπάζετε από ένα μπισκοτάκι λεμονιού και το ρίχνετε στον πάτο του κάθε ποτηριού.
    Συνεχίζετε με δυο κουταλιές γιαουρτολέμονο, λίγο γλυκό κουταλιού, άλλη μια στρώση από σπασμένα μπισκοτάκια, δυο κουταλιές γιουρτολέμονο και τελειώνετε με λίγο γλυκό κουταλιού.
  4. Το επιδόρπιο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.