Μία ανάμεικτη σαλάτα με ψητό μανούρι και φράουλες τόσο ελληνική όσο η Θεσσαλία και η Αγιά της Λάρισας.
Μία πράσινη σαλάτα πειρασμός γρήγορη υγιεινή και ταυτόχρονα τσαχπίνα
Εμείς στην yiam όταν λέμε θα φάμε μία ανάμεικτη σαλάτα, εννοούμε ένα κανονικό γεύμα για να χορτάσουμε.
Πέρνουμε το υπέροχο μανούρι του Θεσσαλικού κάμπου τις γλυκόξινες φράουλες της Αύρας και συνθέτουμε την απόλυτη σαλάτα.
Μία ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι και φράουλες δηλαδή ελάχιστα υλικά αλλά με γεύση μοναδική.
Σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά για 2 άτομα
Μία σαλάτα σγουρή (λόλα) πράσινη
Μια σαλάτα σγουρή (λόλα) κόκκινη
Μια ντομάτα
Τρεις κ.σ. από ένα βαζάκι φράουλες με βαλσαμικό yiam
Ένα ολόκληρο βαζάκι μανούρι ψητό yiam
Μερικές σταγόνες υγρό αλάτι oohmommybyCókos yiam
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
6 κ.σ. ελαιόλαδο από το ψητό μανούρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε στεγνώνουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια τα λαχανικά μας.
Τα σερβίρουμε σε ένα μπολ και γαρνίρουμε με τα κομμάτια από το μανούρι.
Προσθέτουμε τρεις- τέσσερις κουταλιές από το βαζάκι με τις φράουλες και το βαλσαμικό.
Σπάμε τα καρύδια με το χέρι μας και τα προσθέτουμε στην σαλάτα μας μαζί με τα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε τελικά με μερικές σταγόνες από το ooh mommy by Cókos,
Αρτίζουμε την σαλάτα με το ψητό μανούρι και τις φράουλες, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που μέχρι τώρα φύλαγε ζωντανό το μανούρι μας.
Ανακατεύουμε ελαφρά και τα πιρούνια πιάνουν δουλειά!!!
Γλυκόξινη, χορταστική θα συνοδεύσει άψογα σχεδόν κάθε λευκό κρασί.
Ότι πρέπει για να συμπληρώσει κοκκινιστά φαγητά, ψητά κρέατα και λαχανικά.
Η σαλάτα με φράουλες και μανούρι είναι τελικά σαλάτα πασπαρτού που όλοι θα αγαπήσετε…
Απολαύστε την με ένα ροζέ από την Manolidis Winery