Ογκρατέν λαχανικών με μπριάμ και σάλτσα bolognese

Ογκρατέν λαχανικών με μπριάμ και σάλτσα bolognese

Posted on:

Το καλοκαίρι θέλει ένα ογκρατέν λαχανικών με μπριάμ και σάλτσα bolognese φυσικά.

Με ένα βαζάκι μπριάμ και ένα βαζάκι σάλτσα Bolognese φτιάξε σε 15 λεπτά το τέλειο ογκρατέν.

Λιγότερος χρόνος στην κουζίνα, περισσότερο χρόνο στο τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα!

Ανοιξιάτικο αλλά και καλοκαιρινό φαγάκι θα το έλεγες το ογκρατέν λαχανικών με μπριάμ και σάλτσα bolognese.

Ένα κυριακάτικο σπιτικό φαγάκι  για να μπει στο κέντρο και να σερβιριστεί όλη η οικογένεια.

Ένας συνδυασμός πρωτότυπος ώστε να εξασφαλίσεις τα μπράβο και τα χαμόγελα της πρώτης μπουκιάς από ολόκληρη την οικογένεια.

Και το βασικότερο ότι δεν πρέπει να ασχοληθείς πάνω από δέκα λεπτά στην κουζίνα.

Θέλεις και εσύ την Κυριακή σου ελεύθερη να κλαδέψεις τα γεράνια σου να ποτίσεις την τριανταφυλλιά σου και να θαυμάσεις τις υπέροχες ορτανσίες σου.

Ένα παγωμένο καφέ στο χέρι, μία πολυθρόνα στον ήλιο και ατελείωτο κυριακάτικο ριλάξ.

Το πιο γευστικό απλό και γρήγορο σπιτικό φαγάκι για όλες τις Ελληνίδες νοικοκυρές της Κυριακής.

Υλικά για 4 άτομα

Ένα βάζο έτοιμο σπιτικό  μπριάμ λαχανικών yiam
Ένα βάζο έτοιμη σπιτική  σάλτσα Bolognese yiam
300 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο

σάλτσα bolognese

Εκτέλεση

Μόλις ανοίξεις το βαζάκι με το μπριάμ λαχανικών yiam, ξεχειλίζει το άρωμα από τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες , τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις πατάτες που έχουν μαγειρευτεί με σάλτσα ντομάτας και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο .
Ένας καλοκαιρινός μπαξές βρίσκεται στο πιάτο σου έτοιμος για κατανάλωση.
Σε ένα μικρό ταψάκι άδειασε το μπριάμ όσο μπορείς πιο στραγγισμένο.
Ρίξε από πάνω και τη σάλτσα Bolognese.
Σκεπάζεις την επιφάνεια με τριμμένο τυρί και το βάζεις σε δυνατό φούρνο να γκρατιναριστεί.
Αφήνεις για λίγο να κρυώσει για να κόβεται ωραία κομμάτια.
Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις από πάνω λεπτές φέτες φρέσκια ντομάτα να ξεροψηθεί στο grill αν δεν θέλεις γαλακτοκομικά.
Σερβίρεις ελαφρά ζεστό με μια σαλάτα εποχής, τυρί φέτα και φυσικά το υπέρτατο αγαθό, φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Αν θέλεις να συνοδεύσεις το γεύμα με κρασί, διάλεξε ένα εξαιρετικό Manolidis Sauvignon blanc, ή ακόμα για περισσότερα αρώματα ένα φρέσκο Manolidis Chardonnay

Όλα από την Manolidis Winery

Βρείτε μας και στο Instagram yiamfoods

Καλή όρεξη
Αύρα

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.