E-shop

Τα yiam μαγειρεύουν για την Pourlia trail

        Με πολύ χαρά τα yiam συμμετείχαν για πρώτη φορά στον 2o αγώνα Pourlia Trail που έγινε την Κυριακή 12 Μαΐου στο μαγευτικό χωριό του Κάτω Ολύμπου στους Παλιούς Πόρους.

Τα yiam μαγειρεύουν για τον 3ο Μαραθώνιο Κισσάβου 2019

  Στον φετινό 30 Μαραθώνιο Κισσάβου τα Yiam ανέλαβαν να μαγειρέψουν για τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους εθελοντές.

Ένα Αργυρό Βραβείο για τις Πράσινες Ντομάτες Κέτσαπ Γιαm!!!

Βραβείο καινοτομίας για την πράσινες ντομάτες κέτσαπ yiam στο φεστιβάλ ᾽Ελλάδα, γιορτή, γεύσεις᾽᾽που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.Η ιδιαίτερη κέτσαπ μας ξεχώρισε και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο! Περάσαμε ένα όμορφο τριήμερο με πολλά yiamakia και υπέροχες μαγειρικές με yiamakia από αγαπημένες food bloggers! 

Bazaar για την Κιβωτό του κόσμου

Τον Δεκέμβριο διοργανώσαμε στην Αγιά,  δυο Χριστουγεννιάτικα bazaar χειροποίητων προϊόντων για να μαζέψουμε λεφτά  και είδη πρώτης ανάγκης για την Κιβωτό του Κόσμου. Το πρώτο έγινε στο σπίτι του Αχιλλέα που άνοιξε και φιλοξένησε το bazaar και το δεύτερο έγινε στην πλατεία της Αγιάς από τα yiamakia, το κρεοπωλείο του Μόσχου και των υπόλοιπων συμμετεχόντων  […]

Οι πρώτες πράσινες ντοματούλες είναι έτοιμες για μαγειρέματα Yiam

Οι πράσινες ντομάτες είναι οι κανονικές ντομάτες πριν ωριμάσουν. Δεν τρώγονται ωμές γιατί είναι ξινές και πικρές, και όπως ξέρουμε, έχουν πολύ σολανίνη που είναι μια τοξίνη που δεν πρέπει να φας….  Όταν όμως μαγειρευτούν είναι μια αποκάλυψη. Η γεύση τους μετατρέπεται σε γλυκιά και ελαφρώς ξινή.  Υπάρχουν διάφορες συνταγές σε κάθε περιοχή της Ελλάδας […]

Τα «κανάλια» τα ξέρουν όλοι για τα ωραία σύκα

Στο κτήμα μας στην Αγιά φροντίζουμε τις συκιές που φυτεύτηκαν εδώ πολλά χρόνια….Τα «κανάλια» τα ξέρουν όλοι για τα ωραία σύκα που έχουν!!

Γεύσεις των Σαρακοστιανών μας

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα μπορείτε να βρείτε όλες τις γεύσεις των Σαρακοστιανών μας που οι παλιοί «γιάμιδες» τα περιμένουν πως και πως!. Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από φρέσκα λεμόνια!!!!! και φρέσκο κρεμμυδάκι.Σπυρωτή υφή, έντονη γεύση ταραμά ,απολαυστική η επίγευση του ελαιόλαδου, και αν δαγκώσεις και το κρεμμυδάκι να σε κάψει […]

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί Yiam

Με επιλεγμένα υλικά και σπιτική φροντίδα μπορείς να έχεις στο τραπέζι σου σπιτικά ντολμαδάκια με την φροντίδα της Yiam. Η συνταγή δεν είναι μυστική..Η επιτυχία κρύβετε στα ωραία υλικά! Τα αμπελόφυλλα που είναι και το νούμερο ένα υλικό που θέλει ψάξιμο για να είναι πάντα σωστά τα ντολμαδάκια…είναι από τον φίλο μας τον Δημήτρη από […]

Από τώρα και για ένα μήνα θα είμαστε στον αστερισμό των κερασιών!

Από τώρα και για ένα μήνα θα είμαστε στον αστερισμό των κερασιών! Τα πρώτα κεράσια κάθε χρόνο είναι από την Αγιά. Είναι κερασότοπος!!! Αυτός ο κάμπος ανάμεσα από το Μαυροβούνιο και τον Κίσσαβο που δροσίζεται από τον αέρα της θάλασσας κάνει φαίνεται τις ιδανικότερες συνθήκες για να ανθίσουν νωρίς οι κερασιές κι έτσι να έχουμε […]

X