Μανούρι ψητό yiam με γαρίδες σαγανάκι

Μανούρι ψητό yiam με γαρίδες σαγανάκι

Posted on:

Το μανούρι ψητό yiam με γαρίδες σαγανάκι είναι ο απόλυτος μεζές για τσιπουρά από τον Ανδρέα Λαγό. Τα μεζεδάκια με γαρίδες γίνονται ανάρπαστα και ετοιμάζονται εύκολα. Το μυστικό για να είναι οι γαρίδες ζουμερές είναι το γρήγορο μαγείρεμα. Με την συνταγή του Ανδρέα μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου με σίγουρη επιτυχία!

Γενικά όταν η γαρίδα είναι ζωντανή που λένε τότε το ψητό μανούρι yiam με γαρίδες σαγανάκι θα έχει απόλυτη επιτυχία!!!
Γι’ αυτό ξεκίνα πρωί πρωί για τον ψαρά να προλάβεις τις υπέροχες γαρίδες από την Κοιλάδα…
Και αν δεν βρεις γαρίδα Κοιλάδας πάρε την πιο φρέσκια ελληνική γαρίδα που θα βρεις για το τέλειο αποτέλεσμα.
Όπως πάντα τα φρέσκα διαλεχτά υλικά είναι η βάση για το πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Εδώ ο Ανδρέας λαγός κάνει θαύματα όπως σε όλες τις συνταγές του που θα βρείτε στο σάιτ του https://andreaslagos.com/el/nomad_chef

 

 

Υλικά   (για 4 μερίδες)

Για τις γαρίδες
16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά
50 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. σπασμένο ξερό κολίανδρο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ούζο
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
6 κομμάτια μανούρι ψητό yiam

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις γαρίδες

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, την πιπεριά λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σοτάρουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κολίανδρο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε . Σβήνουμε με το ούζο, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και αφαιρούμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα, το μαϊντανό και τα αφήνουμε μισό λεπτό, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε από πάνω με το μανούρι.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι.

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.