σπιτικές μαρμελάδες

Καλοκαιρινές μαρμελάδες

Posted on:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα πια έχουμε όλα τα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα πιο νόστιμα όμως είναι αυτά που ωριμάζουν στα δέντρα.
Την νοστιμιά και τα αρώματα των φρούτων της κάθε εποχής προσπαθούμε να φυλακίσουμε στα βαζάκια με τις μαρμελάδες για να τα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο!
Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η εποχή που η κουζίνα μας,
γεμίζει από τα αρώματα τους.
Πρώτα βγαίνουν οι φράουλες, τα κεράσια, τα βύσσινα
και μετά τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα μύρτιλα
και τον Αύγουστο τα σύκα και αργότερα τα ρόδια.
Βράζουνε σε μαγάλες φαρδιές κατσαρόλες σε μικρές ποσότητες
για να συντομεύσουμε τον χρόνο βρασίματος και να κρατήσουμε τα αρώματα, όσο πιο ζωντανά γίνεται.
Με την προσθήκη ακατέργαστης ζάχαρης ή συμπυκνωμένου χυμού σταφυλιού συντηρούνται για όλο το χρόνο χωρίς καμία άλλη προσθήκη τεχνητού αρώματος ή χρώματος.
Η κάθε μαρμελάδα έχει μόνο το φυσικό άρωμα του φρούτου που έχει μαζευτεί την κατάλληλη στιγμή.
Δεν υπάρχει πρωινό χωρίς μαρμελάδα και μην διστάσεις να τις χρησιμοποιείς και στην μαγειρική.
Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία dressing για τις σαλάτες προσθέτοντας μια κουταλιά μαρμελάδα στο λαδόξιδο ή να δέσεις τις σάλτσες για το κρέας με λίγο μαρμελάδα.
Το άρωμα των φρούτων ταιριάζει σε πολλά φαγητά και τα κάνει αρωματικά και πρωτότυπα!

Share:

Leave a comment