Τα τηγανιτά καλαμαράκια με πράσινες ντομάτες κέτσαπ είναι ακόμα μια συνταγή του φίλου μας του Ανδρέα Λαγού που αγαπήσαμε!
Δοκίμασε αυτή την συνταγή και να θυμάσαι, το μυστικό για να γίνουν μαλακά και νόστιμα είναι γρήγορο τηγάνισμα σε πολύ καυτό λάδι, και όλα θα πάνε καλά!
Το καλαμαράκι αλλιώς!!!
Τα τηγανιτά καλαμαράκια ουδείς μίσησε το τηγάνισμα όμως….
Εδώ σε αυτήν την συνταγή ξεχάστε τα κλασσικά βαριά τηγανισμένα καλαμαράκια…
Εδώ ο Ανδρέας λαγός κάνει θαύματα όπως σε όλες τις συνταγές του που θα βρείτε στο σάιτ του https://andreaslagos.com/el/nomad_chef
Υλικά για 4 άτομα
Για το καλαμάρι
8 καλαμάρι μέτρια
300 γρ. τυρί κασέρι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. βρώμη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 καλαμάρι μέτρια
300 γρ. τυρί κασέρι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. βρώμη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
24 φύλλα δάφνης
24 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Για το καλαμάρι
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε μόνο τη σακούλα (τα ποδαράκια τα φυλάμε για άλλη χρήση).
Κόβουμε τις σακούλες σε 2 ή 3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τη βρώμη, το μαϊντανό, το σκόρδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί το αλεύρι και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το κασέρι σε κύβους ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι καλαμάρι με ένα κύβο κασέρι.
Περνάμε τα γεμιστά καλαμάρια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το μείγμα βρώμης.
Τινάζουμε λίγο τα καλαμάρια από το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Περνάμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε καλαμάκι και στη συνέχεια περνάμε από ένα κομμάτι τηγανισμένο καλαμάρι.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια stick σε μια πιατέλα με συνοδευτικό πράσινες ντομάτες κέτσαπ yiam
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε μόνο τη σακούλα (τα ποδαράκια τα φυλάμε για άλλη χρήση).
Κόβουμε τις σακούλες σε 2 ή 3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τη βρώμη, το μαϊντανό, το σκόρδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί το αλεύρι και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το κασέρι σε κύβους ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι καλαμάρι με ένα κύβο κασέρι.
Περνάμε τα γεμιστά καλαμάρια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το μείγμα βρώμης.
Τινάζουμε λίγο τα καλαμάρια από το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Περνάμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε καλαμάκι και στη συνέχεια περνάμε από ένα κομμάτι τηγανισμένο καλαμάρι.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια stick σε μια πιατέλα με συνοδευτικό πράσινες ντομάτες κέτσαπ yiam
Τελικά τα τηγανιτά καλαμαράκια με πράσινες ντομάτες κέτσαπ θα κοσμήσουν το τραπέζι σας και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους …