Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές

Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές και ρύζι basmati

Posted on:

Ο συνδυασμός από το χοιρινό κρασάτο με πιπεριές επάνω σε ένα αχνιστό ρύζι basmati θα σας χαρίσει μία απίστευτη γαστρονομική απόλαυση.
Ίσως να έχετε το πιο μυρωδάτο και γευστικό φαγητό.

Συνήθως το χοιρινό το τρώμε ψητό ή τηγανιά αλλά και οι συνταγές του φούρνου το κάνουν λουκούμι.
Αυτή η συνταγή όμως είναι μια ευκαιρία να φας ένα πιο ζουμερό χοιρινό με την κρασάτη σάλτσα και τα μεγάλα κομμάτια από τις χρωματιστές πιπεριές.

Το χοιρινό μας κρέας το μαγειρεύουμε αργά με περίσσια σπιτική φροντίδα  σαν  το φαγητό που θα μαγείρευε η νοικοκυρά για την οικογένεια.
Κόβουμε τις πιο φρέσκες χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια ώστε να στολίζουν το φαγητό με τα υπέροχα χρώματα τους αλλά και την γεύση τους.
Είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά μας σε βαζάκι που θα σας ενθουσιάσει με ποιότητα του και την γεύση του.

Υλικά για 2 άτομα

Ένα βαζάκι  χοιρινό κρασάτο με χρωματιστές πιπεριές
250 γρ. ρύζι basmati

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με τις οδηγίες που θα βρούμε πάνω στο πακέτο.
Αδειάζουμε σε ένα  μικρό κατσαρολάκι το περιεχόμενο του βάζου.
Εναλλακτικά το ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων όπως αναφέρεται στην συσκευασία.
Προσθέτουμε και δύο τρεις κουταλιές της σούπας νερό και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση.
Μόλις το ρύζι θα είναι έτοιμο προσθέτουμε και μία κουταλιά βούτυρο.
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω μοιράζουμε το κρέας με την σάλτσα του. και τις πολύχρωμες πιπεριές.
Συνοδεύουμε το φαγητό με μια γλυκιά γραβιέρα  με μία φέτα βαρελίσια ή ακόμα και με το ψητό μανούρι yiam.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο είδος ρυζιού αλλά με το μπασμάτι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το χοιρινό κρασάτο σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές, πουρέ αλλά και με μία πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.

Δοκιμάστε  επίσης μαζί με ρύζι basmati και τις σουπιές με σπανάκι ακόμα ένα υπέροχο σπιτικό φαγητό από την yiam.

Share:

Leave a comment