Τσίλι κον κάρνε

Γρήγορο σπιτικό Τσίλι κον Κάρνε – Chilli con carne 

Posted on:

Το πιο γρήγορο νόστιμο σπιτικό Τσίλι κον Κάρνε που θα έχετε δοκιμάσει μέσα σε τρία λεπτά.
Chili con carne τόσο μεξικάνικο όσο και ελληνικό.
Ένα φαγητό για τις καυτές καλοκαιρινές Αυγουστιάτικες παραλίες.  

Όταν ακούμε Τσίλι κον Κάρνε το μυαλό μας φτερουγίζει αμέσως σε έρημο με τεράστιους κάκτους.
Φανταζόμαστε  Μεξικανούς ξαπλωμένους με μια κιθάρα στην αγκαλιά και ένα τεράστιο σομπρέρο.

Τους θέλουμε ανάμεσα στους κάκτους της καυτής ερήμου, να τρώνε από ένα μεταλλικό πιάτο καυτερά φασόλια με κιμά…
Τα φασόλια όμως και ο κιμάς είναι και δικά μας συστατικά και ειδικά της Μεσογειακής κουζίνας.
Εμείς λοιπόν με μία σπιτική φασολάδα yiam και μία σάλτσα Bolognese θα σας πάμε Μεξικό σε λίγα μόνο λεπτά…
Άλλωστε ο καυτός Αυγουστιάτικος ήλιος σε μία μαγική παραλία με άμμο στην Ελλάδα δεν διαφέρει και πολύ από το Μεξικό …
Το Chili φυσικά μπορείτε να το ταιριάξετε με τις προτιμήσεις σας, δηλαδή πόσο καυτερό θέλετε τελικά το φαγητό σας.

Γιατί τελικά τι είναι το Τσίλι κον Κάρνε?
Τίποτα περισσότερο από καυτερές πιπεριές με ψιλοκομμένο κρέας και φασόλια σε μία πηχτή κόκκινη σάλτσα.
Δηλαδή για να το μεταφέρουμε στα ελληνικά μία φασολάδα με κιμά bolognese με καυτερές τσίλι πιπεριές ή μπούκοβο.

 

Υλικά για 2 άτομα 

Ένα βάζο φασολάδα με λουκάνικο  και πιπεριές  yiam
Μισό βάζο  σάλτσα bolognese yiam
200 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζάσμιν
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
λίγη πάπρικα για γαρνίρισμα ή αρκετό καυτερό μπούκοβο

 

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίαςσερβίρουμε σε δύο πιάτα. 
Αναμιγνύουμε την φασολάδα με τον κιμά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια πρώτη  βράση. 

Φασολάδα με λουκανικο yiam    Σάλτσα bolognese yiam

 

 

 

 

 

 

Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι το τσίλι κον κάρνε και τρώμε αφού ρίξουμε δύο κουταλιές γιαούρτι και από πάνω πλούσια την πάπρικα.

Εναλλακτικά προσθέστε αρκετό καυτερό μπούκοβο για να έχετε την αυθεντικότητα του γνήσιου Μεξικάνικου πιάτου.

Μπορείτε εκτός από ένα ρύζι μπασμάτι ή τζάσμιν που σας προτείναμε να το συνδυάσετε με πίτες από σουβλάκι και  με πουρέ.
Αλλά με την κλασσική τορτίγια που θα την προμηθευτείτε έτοιμη από το μπακάλικο της γειτονιά σας γίνεται πιο γνήσιο.

Όπως και να το συνδυάσετε θα σας ξετρελάνει, καυτερό, πικάντικο η ελαφρό.

 

Η κλασσική συνταγή από το Μεξικό φτάνει τώρα στο πιάτο σας εύκολα και βασικά με σπιτική γεύση yiam!

 

Τσίλι κον κάρνε

Share:

Leave a comment