Γιουβαρλάκια σε σάλτσα λεμονιού

Γιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού και κολοκυθάκια

Posted on:

Τα γιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού είναι για πολλούς ένα φαγητό γεμάτο αναμνήσεις από την μαμά ή από την γιαγιά μας.
Συνήθως είναι σούπα με ή χωρίς αυγολέμονο που αν το συνοδεύσετε με λίγα σοταρισμένα κολοκυθάκια θα ταιριάξει απόλυτα.

Από τα παιδικά μας χρόνια η ανάμνηση στο κλασσικό σπιτικό γιουβαρλάκι με την πλούσια λεμονάτη αυγοκομμένη σάλτσα του ήταν ένας πειρασμός.

Ήταν το φαΐ που ζήταγε μία πικάντικη φέτα και το φρέσκο ζυμωτό ψωμί για να το βουτάμε το μέσα στην πηχτή λεμονάτη σάλτσα του.

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πιο παραδοσιακά πιάτα που αξίζει να το φτιάχνετε πολλές φορές μέσα στον Χειμώνα αν και είναι λίγο μπελαλίδικο.
Και έφτασε η yiam που με μαεστρία και μαμαδίστικη φροντίδα έβαλε τα σπιτικά γιουβαρλάκια στο βάζο !!!
Και πλέον ανοίγεις το ψυγείο και έχεις χωρίς κόπο τα αγαπημένα σου σπιτικά γιουβαρλάκια.
Φτιάξε λοιπόν σε μερικά λεπτά ένα γρήγορο μαμαδίστικο σπιτικό φαγητό με ένα  βαζάκι με τα έτοιμα γιουβαρλάκια yiam και λίγα σοταρισμένα, βραστά κολοκυθάκια.
Θα το κάνεις ακόμα πιο γευστικό αλλά και ταυτόχρονα πιο ολοκληρωμένο και ίσως και καλοκαιρινό!

Γιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού

Υλικά για 2 άτομα

Ένα βαζάκι γουβαρλάκια yiam 
4 μέτρια κολοκυθάκια
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Χυμό από ένα λεμόνι

Γιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβεις τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζεις το λάδι να ζεσταθεί μαζί με την σκελίδα σκόρδο και ρίχνεις τα κολοκυθάκια να τα σοτάρεις.
Σβήνεις με τον χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνεις την φωτιά, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν με τα υγρά που θα βγάλουν με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Τα αφήνεις μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι αρκετά τραγανά να μην λιώσουν.
Όταν πιουν τα νερά τους και έχουν μαλακώσει  αρκετά κλείνεις το μάτι και αδειάζεις μέσα στην κατσαρόλα το βαζάκι με τα γιουβαρλάκια.
Τα αφήνεις πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας να ενώσουν τις γεύσεις τους.
Ανακατώνεις ελαφρά κουνώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρεις με φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Συνοδεύεις με βαρελίσια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Ακριβώς έτσι όπως τα έτρωγες παιδί ώστε να ξαναζήσεις αυτήν την υπέροχη μαμαδίστικη σπιτική γεύση.

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.