Φλογέρες με κεφαλογραβιέρα και γλυκό του κουταλιού παστέλι τολμηρές, μοναδικές και αξιαγάπητες.
Δοκιμάστε αυτές τις φλογέρες και θα τις λατρέψετε αμέσως.
Ίσως ο συνδυασμός της κεφαλογραβιέρας με το γλυκό του κουταλιού παστέλι να ακούγεται περίεργος, αλλά μία δοκιμή θα σας πείσει.
Οι φλογέρες με κεφαλογραβιέρα και γλυκό του κουταλιού παστέλι θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό
Υλικά
300 γρ. φύλλο κρούστας
1 βαζάκι παστέλι γλυκό του κουταλιού yiam
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
άσπρο πιπέρι χοντροκομμένο
μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
βούτυρο ή ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε φύλλο κρούστας βουτυρωμένο το διπλώνουμε στη μέση να γίνει μακρόστενο, βουτυρώνουμε πάλι και γεμίζουμε πασπαλιστά με τριμμένη
κεφαλογραβιέρα και σπασμένα καρύδια καβουρδισμένα.
Ανακατεύουμε το παστέλι να ενωθεί καλά το σιρόπι του βάζου με το σουσάμι και ρίχνουμε μια κουταλιά σκόρπια στο φύλλο, προσθέτουμε χοντροσπασμένο άσπρο πιπέρι, και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τυλίγουμε το φύλλο χαλαρό σαν χοντρό πούρο, με προσοχή να κλείνουμε τα πλαϊνά όπως στα ντολμαδάκια …
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τις φλογέρες με το άνοιγμα προς τα κάτω,
Τις αλείφουμε και με βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά. στους 170-180 βαθμούς.
Οι ποσότητες μπορούν και να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας (πιο καυτερό, πιο γλυκό, πιο αλμυρό….)
Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και ελάχιστο πέστο λιαστά ντοματάκια yiam η ακόμα και λίγο ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης γλυκοκαυτερή για πιο gourmet αποτέλεσμα!!!
Σερβίρουμε τις φλογέρες ζεστές και προσθέτουμε από πάνω μία κουταλιά γλυκό του κουταλιού παστέλι.
Συνοδεύει εξαιρετικά τα λευκά κρασιά ειδικά ένα Chardonnay από το κτήμα Μανωλίδη θα είναι το ιδανικό.
Μπορεί να σερβιριστεί στην αρχή με τα ορεκτικά αλλά και στο τέλος του φαγητού μαζί με τυριά.
Είναι ο καλύτερος μεζές για το τσίπουρο και το ούζο και ταιριάζει πολύ και με τα υπόλοιπα αποστάγματα.
Δοκιμάστε το και με δυνατά αρωματικά malt whiskey και με δυνατές γκράπες.
Απολαύστε το όπως σας αρέσει κάθε στιγμή…