VIP_1007

χοιρινό κότσι στο φούρνο με ”σύκα ξερά με μαυροδάφνη και μαύρο πιπέρι yiam ”

Posted on:

Ποιος δεν τρώει κότσι;

Υλικά για  4 άτομα:
1 κιλό χοιρινό κότσι (ή όποιο κομμάτι χοιρινού σας αρέσει)2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 λίτρα ζωμό
1 βάζο σύκα ξερά με σιρόπι μαυροδάφνης και μαύρο πιπέρι yiam
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, λιώνουμε το σκόρδο , σοτάρουμε, προσθέτουμε το κρέας  να σοταριστεί,
προσθέτουμε το ζωμό (ότι είδος θέλετε) και τα ξερά σύκα με το σιρόπι.
Το μεταφέρουμε σε σκεύος στο φούρνο που να το χωράει στριμωχτό.Και αααάαααστο να σιγοψήνετε μέχρι να μελώσει… ( 170°C) κανα3  ωρο!!…..
Την σάλτσα που θα μαζέψουμε από το σκεύος  θα την λιώσουμε  σε ένα multi και θα συνοδέψουμε  το κρέας.
Ταιριάζει πολύ ωραία με ένα ρύζι που μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια από σύκα ξερά ή με ένα πουρέ πατάτας.

Share:

Leave a comment