VIP_0947

Φλογέρες με κεφαλογραβιέρα…με γλυκό του κουταλιού παστέλι yiam

Posted on:

Φλογέρες τολμηρές και αξιαγάπητες

Υλικά

300γρ φύλλο κρούστας
1 βαζάκι παστέλι γλυκό του κουταλιού yiam
100γρ καρύδια χοντροκομμένα
100γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
άσπρο πιπέρι χοντροκομμένο
μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο
βούτυρο ή ελαιόλαδο για τα φύλλα
οι ποσότητες μπορούν και να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας (πιο καυτερό, πιο γλυκό, πιο αλμυρό….)
Σε φύλλο κρούστας βουτυρωμένο το διπλώνουμε στη μέση να γίνει μακρόστενο, βουτυρώνουμε πάλι και γεμίζουμε πασπαλιστά με τριμμένη
κεφαλογραβιέρα, σπασμένα καρύδια καβουρδισμένα.
Ανακατεύουμε το παστέλι να ενωθεί καλά το σιρόπι του βάζου με το σουσάμι και ρίχνουμε μια κουταλιά σκόρπια στο φύλλο,
προσθέτουμε χοντροσπασμένο άσπρο πιπέρι, και  ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τυλίγουμε το φύλλο χαλαρό σαν χοντρό πούρο, με προσοχή να κλείνουμε τα πλαινά.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τις φλογέρες με το άνοιγμα προς τα κάτω,
τις αλείφουμε και με βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά. στους 170-180 βαθμούς.
Συνοδεύει εξαιρετικά τα λευκά κρασιά και μπορεί να σερβιριστεί στην αρχή με τα ορεκτικά αλλά και στο τέλος του φαγητού μαζί με τυριά και .
Ταιριάζει και με αποστάγματα.
Απολαύστε το!

Share:

Leave a comment