pasta-prasinis-ntomatas-me-piperoriza-yiam-me-tiganito-kalamaraki-kontini-small

Kαλαμαράκια τηγανιτά με – πράσινες ντομάτες κέτσαπ yiam

Posted on:

 Άλλη μια συνταγή του φίλου μας του Ανδρέα Λαγού που αγαπήσαμε! Τα τηγανιτά καλαμαράκια ουδείς μίσησε το τηγάνισμα όμως….Δοκίμασε αυτή την συνταγή και να θυμάσαι, το μυστικό για να γίνουν μαλακά και νόστιμα είναι γρήγορο τηγάνισμα σε πολύ καυτό λάδι, και όλα θα πάνε καλά!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για το καλαμάρι
8 καλαμάρι μέτρια
300γρ. τυρί κασέρι
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
150γρ. βρώμη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
24 φύλλα δάφνης
24 ξύλινα καλαμάκια
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Για το καλαμάρι
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε μόνο τη σακούλα (τα ποδαράκια τα φυλάμε για άλλη χρήση).
Κόβουμε τις σακούλες σε 2 ή 3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τη βρώμη, το μαϊντανό, το σκόρδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί το αλεύρι και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το κασέρι σε κύβους ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι καλαμάρι με ένα κύβο κασέρι.
Περνάμε τα γεμιστά καλαμάρια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το μείγμα βρώμης.
Τινάζουμε λίγο τα καλαμάρια από το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Περνάμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε καλαμάκι και στη συνέχεια περνάμε από ένα κομμάτι τηγανισμένο καλαμάρι.
σερβίρουμε τα καλαμάρια stick σε μια πιατέλα με συνοδευτικό πράσινες ντομάτες κέτσαπ  yiam”.
Share:

Leave a comment