πατζαροσαλατα

Μανούρι ψητό yiam με παντζάρια

Posted on:

Μία συνταγή από τον Ανδρέα  Λαγό. Ο  chef μας προτείνει ένα πρωτότυπο συνδυασμό με γνώριμα υλικά και ένα εύκολο τρόπο να τα συνδυάσουμε για ένα ορεκτικό που θα συνοδεύσει τα ουζάκια της παρέας και όχι μόνο…Δοκιμάσέ το και κλέψε καρδιές!

Υλικά για 4 μερίδες
Για τα παντζάρια
4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα σε λεπτές φέτες
100γρ. πλιγούρι βρασμένο
50γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
αλάτι-πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
8 κομμάτια μανούρι ψητό yiam

Για τη βινεγκρέτ
8κ.σ ελαιόλαδο
1κ.γ μέλι
2κ.σ χυμό λεμονιού
2κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3κ.γ. κιτρινόριζα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη βινεγκρέτ
Βάζουμε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά, κλείνουμε και το χτυπάμε πολύ δυνατά.
Για τα παντζάρια
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε είτε σε μια πιατέλα είτε σε ατομικά μπολ και συνοδεύουμε με φύλλα ρόκας εάν επιθυμούμε.
Share:

Leave a comment