γιουβαρλάκια yiam

Γιουβαρλάκια σε σάλτσα λεμονιού με κολοκυθάκια

Posted on:

Τα γιουβαρλάκια είναι για πολλούς ένα φαγητό γεμάτο αναμνήσεις από την μαμά ή από την γιαγιά μας.
Συνήθως είναι σούπα με ρύζι ή χωρίς και με αυγολέμονο.
Φτιάξε ένα γρήγορο μαμαδίστικο φαγητό με το βαζάκι με τα έτοιμα γιουβαρλάκια yiam και λίγα κολοκυθάκια.
Θα το κάνεις πιο καλοκαιρινό.

 

Υλικά για 2 άτομα

Ένα βαζάκι γουβαρλάκια yiam
4 μέτρια κολοκυθάκια
50 γρ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Χυμό από ένα λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβεις τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζεις το λάδι να ζεσταθεί μαζί με την σκελίδα σκόρδο και ρίχνεις τα κολοκυθάκια να τα σοτάρεις.
Σβήνεις με τον χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνεις την φωτιά, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν με τα υγρά που θα βγάλουν με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20- 30 λεπτά.
Όταν πιούν τα νερά τους και έχουν μαλακώσει κλείνεις το μάτι και αδειάζεις μέσα στην κατσαρόλα το βαζάκι με τα γιουβαρλάκια.
Τα αφήνεις πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας να ενώσουν τις γεύσεις τους.
Σερβίρεις με φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Συνοδεύεις με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Share:

Leave a comment