Υλικά για 2 άτομα:
2 φέτες ψωμί της προηγούμενης μέρας, 2εκ. πάχους
50γρ. βούτυρο για το τηγάνισμα
1 αυγό
1κ.σ. ζάχαρη
200γρ. γάλα
2κ.σ. ‘’μαρμελάδα πορτοκάλια yiam’’
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι cognac ή grand marnier για να γίνει flambe!
ΣΥΝΤΑΓΗ
Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτάω τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα- 1 λεπτό κάθε μεριά- και τις αφήνω σε ένα πιάτο να στραγγίσουν.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνω το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνω τις φέτες του ψωμιού.
Αφήνω να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και τις βάζω σε πιάτο.
Αραιώνω την «μαρμελάδα πορτοκάλια yiam» με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνω πάνω στο τηγανισμένο ψωμί.
Αν θέλεις ρίξε και το κονιάκ την ώρα που θα το σερβίρεις και βάλτου φωτιά!!