Αυτή η πράσινη ελαφριά σαλάτα iceberg και γλυκό φράουλα με βαλσαμικό θα σας μαγέψει.
Για να έχετε στις σαλάτες σας όλο τον χρόνο τα αρώματα από τις φράουλες που μαζί με το βαλσαμικό ξύδι απογειώνει όλες τις σαλάτες.
Πραγματικά δεν θα πιστέψετε τι αρώματα και πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει μία σαλάτα iceberg με το γλυκό φράουλα με βαλσαμικό.
Θα γευτείτε πραγματικά μία ιδιαίτερη γεύση από το γλυκό μπαλσάμικο και τα μεθυστικά αρώματα της φράουλας.
Αλλά μην το παρακάνετε λίγο για την διαφορά θέλουμε…
Και φυσικά όλοι πλέον χωρίς ενδοιασμούς θα σας παραδεχτούν αφού δοκιμάσουν αυτήν την πράσινη ελαφριά σαλάτα iceberg και γλυκό του κουταλιού φράουλα με μπαλσάμικο.
Υλικά για 4 άτομα
1 iceberg
1 βάζο γλυκό φράουλα με βαλσαμικό yiam
50 ml ξίδι και μερικές κουταλιές απο το σιρόπι του βάζου
2 πρέζες αλάτι
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού χοντροκομμένα
2 ντομάτες κομμένες στα 8 η κάθε μία
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. λεπτές φέτες γραβιέρα Κρήτης ή κάποιο φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το μαρούλι. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μαρούλι με τα φύλλα βασιλικού και τις ντομάτες.
Σε ένα μπλέντερ βάζω το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, το βαλσαμικό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα χτυπάω να κάνω ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνω το 1/3 της σάλτσας στη σαλάτα και από πάνω λίγες από τις φράουλες του βάζου.
Τελειώνω με λεπτές φέτες από κάποιο ώριμο τυρί και σουσάμι.
Την συνοδεύω με ένα υπέροχο αρωματικό Sauvignon Blanc από την Manolidis Winery
Καλή όρεξη!!