Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

τάρτα ροδάκινο με κρέμα μασκαρπόνε

 

 

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο σε κύβους

60 γρ. ζάχαρη

1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, ίσως 3

 Υλικά για την κρέμα: 

300 γρ. mascarpone
200
ml. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη
20 φρέσκα φύλλα λουίζα
ή φρέσκο δυόσμο

 Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε με σπάτουλα σιλικόνης ή κουτάλα το mascarpone.
Προσθέτουμε το χυμό, το ξίσμα του λεμονιού και τα φύλλα της λουίζας ψιλοκομμένα. Στρώνουμε ενός εκατοστού πάχους κρέμα.
Τελειώνουμε με μαρμελάδα ροδάκινο.
Καίμε με καμινέτο να κάνει καραμέλα.