Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

ορτύκια γεμιστά με κεφαλοτύρι και "μαρμελάδα φραγκοστάφυλο με κόκκινο κρασί yiam"

Σάλτσα για κυνήγι

Υλικά για 6 άτομα

6 Ορτύκια

150gr Κεφαλοτύρι

  250ml Κόκκινο ξηρό κρασί

Ένα βαζάκι μαρμελάδα φραγκοστάφυλο με κόκκινο κρασί yiam

Πατάτες μικρές 1,5-2 κιλά

4 τεμ Μανιτάρια πόρτο μπέλλο

Ελαιόλαδο για μαρινάρισμα

Ελαιόλαδο για μανιτάρια

Φύλλα δάφνης αλάτι και πιπέρι


Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τα ορτύκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους το βάζουμε σε ένα μπολ με κόκκινο ξηρό κρασί και το αφήνουμε για μια ώρα.

Γεμίζουμε τα ορτύκια με το τυρί και ένα φύλλο σπασμένη δάφνη στο καθένα. Τα ράβουμε με σπάγκο.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό βάζο μαρμελάδα και με ένα πινέλο την αλείφουμε πάνω στα ορτύκια.

Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε βρασμένες πατατούλες Νάξου αλατισμένες

και μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα σταυρωτά τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει.

Ακουμπάμε από πάνω τα ορτύκια τα γεμιστά και τα ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Τα αλείφουμε με την ζεστή μαρμελάδα κάθε 15 λεπτά για να κάνουν μια ωραία γλυκόξινη κρούστα.

Σερβίρονται ζεστά και τα συνοδεύεται με ένα κόκκινο ξηρό κρασί.

Καλή επιτυχία!