Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

γουρουνόπουλο στο φούρνο με "μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο yiam"

Υλικά για 4 άτομα:

1,5-2 κιλά πανσέτα από γουρουνόπουλο γάλακτος με το δέρμα

1 κιλό πατάτες

1 κιλό κυδώνια

1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο yiam

2 λεμόνια (το χυμό τους)

5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες και κομμένες στη μέση

5-6 κλωναράκια θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

3 κ/σ μουστάρδα dijon

2 κ/σ χαρουπόμελο

αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνω την πανσέτα και την σοτάρω από τη μεριά του δέρματος σε λάδι μέτριας φωτιάς,

σε κατσαρόλα ή τηγάνι με βάρος επάνω της

(π.χ. κατσαρολάκι με νερό) για ομοιόμορφο σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει και φουσκώσει λίγο το δέρμα.

Κόβω τις πατάτες και τα κυδώνια σε κυδωνάτο σχήμα και τα κυδώνια λίγο πιο μεγάλα από τις πατάτες.

Τα βράζω (πατάτες και κυδώνια) για 10 λεπτά(να μισοβράσουν) σε νερό με αλάτι και τα σοτάρω σε ελάχιστο λάδι με το θυμάρι

και τα σκόρδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και αλατίζω.

Σε ένα blender ή shaker ρίχνω τη μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο yiam,

τη μουστάρδα, το χαρουπόμελο, το χυμό από τα λεμόνια,

1κ.γ αλάτι και λίγο πιπέρι, το λάδι που σόταρα τις πατάτες και τα κυδώνια και χτυπάω μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Τοποθετώ στον πάτο της γάστρας τις πατάτες με τα κυδώνια και από πάνω την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω.

Χύνω το μείγμα της μαρμελάδας και τις δάφνες στη γάστρα, κλείνω με το καπάκι και ψήνω στους 170 για 1μιση ώρα

 και τελειώνω στους 200 για 15' για να ροδίσει.

Αν πριν μαγειρευτεί έχει χάσει τα υγρά του, προσθέτω 1 ποτήρι του κρασιού νερό.

Καλή επιτυχία!