Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

Σουβλάκια κοτόπουλου με ηλιοβασίλεμα και ρύζι στο φούρνο

Υλικά για 2 άτομα

250γρ Ρύζι καρολίνα 

1 Κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδου

50γρ  παρθένο ελαιόλαδο

500γρ νερό

2κουτ.σουπ. Ηλιοβασίλεμα

1 στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια

17 ψιτ Ηλιοβασίλεμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο και το ρύζι. Μόλις μυρίσει καβουρδισμένο ρίχνουμε το νερό και το Ηλιοβασίλεμα.

Βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Κόβουμε ένα στήθος κοτόπουλου σε κύβους 1εκ και αφού τα ψεκάσουμε με Ηλιοβασίλεμα μέσα σε ένα μπολ με 17ψτ τα αφήνουμε 20 λεπτά να "τραβήξουν" την μαρινάδα.

Περνάμε τους κύβους του κοτόπουλου σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα (μουλιασμένα σε νερό για 10').

Βάζουμε σε ένα pyrex το ρύζι και από πάνω τα σουβλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 για 35-40 λεπτά με ένα γύρισμα του κοτόπουλου στα 15 λεπτά.

Το κοτόπουλο θα δώσει ζουμιά στο ρύζι, ενώ θα ξεροψήνεται και θα αφήσει και μια αίσθηση ψητού.

Προαιρετικά συνοδεύεται με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο και 3-4 ντοματίνια.

Και αν θέλετε πολύ, ψτ! και στο τραπέζι