Όταν θα εμφανιστεί στο τραπέζι αυτός ο μεζές με πατάτες λιαστά ντοματάκια και λουκάνικο, θα ξέρετε ότι βρισκόσαστε σε σπίτι ενός μερακλή!
Comford food με πατατούλες, ο απόλυτος μεζές!!!
Αυτός ο “μεζές” κατά τα άλλα είναι φυσικά και ένα κλασσικό πιάτο που πολλές νοικοκυρές προτιμούν γιατί είναι εύκολο γρήγορο και τρομερά γευστικό.
Πατάτες με λιαστά ντοματάκια και λουκάνικο για το Κυριακάτικο τραπέζι με φρέσκο ζυμωτό χωριάτικο ψωμί μία καλή βαρελίσια φέτα και κρασί να ρέει άφθονο!!!
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
2 κιλά πατάτες
1 κρεμμύδι
3 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτηράκια ροζέ κρασί
1/2 ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. πέστο λιαστά ντοματάκια yiam
Αλάτι αφρίνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβω το λουκάνικο σε φέτες δύο εκατοστών και τις πατάτες στα έξι τεμάχια.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνω το λουκάνικο και τέλος τις πατάτες.
Σβήνω με τα δύο ποτήρια κρασί, προσθέτω το πέστο και ανακατεύω.
Αλατοπιπερώνω, ξανά ανακατεύω, κλείνω το καπάκι και το αφήνω σε μέτρια φωτιά για μία ώρα να μελώσει.
Ανακατεύω προσεκτικά κάθε τόσο ώστε να μην κολλήσει αλλά και να μην λιώσουν οι πατάτες.
Μπορεί να γίνει και σε μια γάστρα στο φούρνο.
Το σερβίρω σε μία μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και επί πλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλλά ταιριάζει πολύ και με φύλλα αρωματικών, βασιλικού ή ρίγανης.
Φυσικά από δίπλα η γνωστή βαρελίσια φέτα και το ζυμωτό ψωμάκι είναι απαραίτητα για την πλήρη απόλαυση!!!
Αν θέλετε να το ανεβάσετε και ένα επίπεδο ακόμα προσθέτετε στην αρχή και μισό βαζάκι σάλτσα ντομάτας με πιπεριές και φέτα yiam
Και μόλις το κατεβάσετε από την φωτιά μερικά κομμάτια φέτα μέσα στην υπέροχη σαλτσούλα θα δώσουν άλλη γεύση…
Εγώ το συνοδεύω συνήθως με το υπέροχο ροζέ από την Manolidis Winery
Αλλά περί ορέξεως ….