Πατάτες γιαχνί με πέστο ντοματίνια

Πατάτες γιαχνί με πέστο λιαστά ντοματάκια και ρίγανη

Posted on:

Οι πατάτες γιαχνί με πέστο από λιαστά ντοματάκια και ρίγανη είναι μια αγαπημένη και πολύ απλή γεύση.
Οι πατάτες που έτσι κι αλλιώς αρέσουν στα παιδιά με τη σάλτσα ντομάτας θα τα ξετρελάνουν!
Είναι πολύ νόστιμες και ιδανικές για ένα ελαφρύ και γρήγορο βραδινό.

Οι πατάτες γιαχνί είναι η γρήγορη λύση για ένα υγιεινό και νόστιμο φαγάκι.
Είναι η κλασσική συνταγή που όλοι αγαπήσαμε σαν παιδιά.

Θυμάμαι το τραπέζι στρωμένο με την πιατέλα στο κέντρο με τις γιαχνί πατάτες αχνιστές να μοσχοβολούν.

Πάντα στολισμένες με ελιές άλλοτε Καλαμών αλλά τις περισσότερες φορές με θρούμπες που τους έδιναν μία ιδιαίτερη γεύση.

Και πάντα από δίπλα η φέτα με το λαδάκι της και την ρίγανη, το φρέσκο ζυμωτό ψωμί  και  η ρίγανη.

Πατάτες γιαχνί με πέστο ντοματίνια

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2  φλ. ελαιόλαδο
1 βαζάκι Πέστο λιαστά τοματάκια με ρίγανη yiam
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μερικές ελιές θρούμπες
Έξτρα ρίγανη

Πέστο λιαστά ντοματάκια με ρίγανη

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με πέστο από λιαστά ντοματάκια και ρίγανη το μόνο που κάνουμε είναι να καθαρίσουμε τις πατάτες
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα λοιπόν ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο από το βαζάκι με το πέστο από τα ντοματίνια.
Ρίχνουμε τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερές και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τις ελιές.
Αφήνουμε ακόμη πέντε λεπτά για να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε μεγάλη βαθιά πιατέλα  στο κέντρο του τραπεζιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Από δίπλα πάντα μία φέτα βαρελίσια πικάντικη μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και επί πλέον ελιές.
Βουτήξτε μέσα στην υπέροχη σαλτσούλα το φρέσκο ψωμί και απολαύστε τα αρώματα από τα λιαστά ντοματίνια.

Πατάτες γιαχνί με πέστο λιαστά ντοματακια


Και φυσικά συνοδεύεται με ένα ροζέ κρασάκι από το Κτήμα Μανωλίδη Λημνιό Ασύρτικο από την Αγιά της Λάρισας.

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *