Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

Βόλτα στις Κυκλαδες και άλλα

Να μαι πάλι κι εγώ.

Ώρες ώρες νιώθω πολύ μικρή και ασήμαντη και νομίζω οτι δεν αφορούν κανέναν οι ρομαντισμοί μου.
Τα νέα που μας βομβαρδίζουν μοιάζουν πολύ σημαντικά και καθορίζουν το μέλλον μας. Ποιός θα ασχοληθεί με τις μαρμελάδες μου;
Εγώ όμως μαζί με όλα τα άλλα που μας συμβαίνουν έχω και μια ωραία δουλειά που θέλω να την μοιράζομαι μαζί σας για να σας μεταφέρω λίγο απο την ατμόσφαιρα της Αγιάς και του εργαστηρίου.

Πήγα λοιπόν που λέτε μια βόλτα στις Κυκλάδες για να αφήσω τον γυιό μου μόνο του στα βαθιά αφού αποφάσισε να ασχοληθεί με τα "γιαμ" και μετά απο τέσσερις μήνες εκπαίδευσης ήταν η ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.
Ευκαιρία και για μένα να ξεμυτίσω απο το εργαστήριο για 15 μέρες!!!!!!!!!

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Γνώρισα καινούρια μέρη, απόλαυσα τις μετακινήσεις με το καράβι, διάβασα, έκανα καινούριους φίλους, γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους που ζούν και εργάζονται στα νησιά και έχει πολύ ενδιαφέρον η ζωή τους και ο τρόπος που βρέθηκε ο καθένας στο κάθε μέρος. Παραδείγματα και τρόπος ζωής πολύ μακριά απο τις πόλεις με πολύ "επιχειρηματικότητα" μέσα τους.

Γεύτηκα τοπικά προιόντα, έκλεψα ένα κατσούνι ( τοπική ποικιλία αγγουριού)  απο ένα μπαξέ στη Σαντορίνη, μάζεψα κάππαρη, βρήκα αγγουράκια κάππαρης, βρήκα καππαρόφυλλα για κάποια καινούρια συνταγή, δοκίμασα σούπα απο πετρόψαρα!!!!!, έφαγα στην παραλία μετά απο μια βροχή Νιώτικο τυρί με ψωμί με τα πόδια μου μέσα στην άμμο. Μύρισα τα κύματα στα βραχάκια στην Τήνο και έκανα βόλτα  στην Καρδιανή.

Είδα και το ηλιοβασίλεμα απο το Ημεροβίγλι και πρόλαβα να δω την ομορφιά της Θήρας στην αρχή του καλοκαιριού και την καλντέρα στο φως του φεγγαριού.

Βρήκα και καινούριους συνεργάτες σε κάθε νησί που θα τους βρείτε στις διευθύνσεις των καταστημάτων για να ζητάτε τα γιαμ και στις Κυκλάδες. Έχει άλλη αξία το πρωινό με μια νόστιμη μαρμελαδίτσα και το απογευματινό παγωτό με το σωστό σιροπάκι......Αφήστε που δεν υπάρχει καλύτερη λύση για την παραλία απο ένα βαζάκι "γιάμ".

Πάρτε με τηλέφωνο να σας πω ιδέες. Προτείνω camping με "γιαμ".

Θα τους ξεράνετε όλους!!!

Σαν πολλά να έγραψα. Σταματάω. Φιλιά σε όλους. Καλό κουράγιο

Ά!! Το Σαββατοκύριακο έχουμε τη γιορτή του κερασιού στο Μεταξοχώρι.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Ελάτε να φάτε κεράσια!

Αύρα