Προσοχή! Τα cookies βοηθούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των υπηρεσιών μας, αποδέχεσαι την χρήση τους.. OK το κατάλαβα
καλώς ήρθες στο εργαστήριο γεύσεων yiam

θέλετε μια συνταγούλα;

Ζυμαρικά με «πέστο βασιλικού γιαμ»


Καταρχήν να σας πω ότι κινδυνεύετε να φάτε το πέστο πριν να γίνουν τα μακαρόνια γι αυτό ανοίξτε το βαζάκι την τελευταία στιγμή ή φροντίστε να έχετε δύο.

Η δοσολογία εξαρτάται από τα γούστα σας. Δοκιμάστε τη συνταγή που σας δίνω και μετά μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε κι άλλο.

1 βαζάκι πέστο βασιλικού «γιαμ»
500γρ ζυμαρικά (σπαγγέτι ή σπαγγετίνι)
Λίγο νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό (στο αυτί ψιθυριστά για τους πρωτάρηδες…τα μακαρόνια τα βάζουμε στο νερό όταν αρχίσει να βράζει..)
Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε λίγο(100γρ περίπου) από το νερό που βράσανε για να αραιώσουμε το «πέστο», τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα (μην τολμήσετε να τα ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση).
Βάλτε σε ένα μπωλάκι το μισό βάζο από το «πέστο» και αραιώστε το λίγο με το νερό από τα μακαρόνια και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και απολαύστε πρώτα την μυρωδιά από το σκόρδο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο που μόλις ζεσταίνονται σου σπάνε τη μύτη και μετά μπορείτε ανάλογα με το γούστο σας να προσθέσετε κι άλλο πέστο για πιο έντονη γεύση. Το καλοκαίρι είναι πολύ ωραία να κόψετε μερικά ντοματίνια στη μέση, να τα αλατίσετε και να τα ανακατέψετε στο πιάτο σας με τα ζυμαρικά ή να τρίψετε κι άλλο πεκορίνο στο πιάτο όσο είναι ακόμα ζεστά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.