Το μανούρι ψητό yiam με παντζάρια είναι μία συνταγή από τον αγαπημένο μας σεφ Ανδρέα Λαγό. Ο chef μας προτείνει ένα πρωτότυπο συνδυασμό με γνώριμα υλικά και ένα εύκολο τρόπο να τα συνδυάσουμε για ένα ορεκτικό που θα συνοδεύσει τα ουζάκια της παρέας και όχι μόνο… Δοκίμασε το και κλέψε καρδιές!
Το ψητό μανούρι yiam ταιριάζει απόλυτα με τα φρέσκα παντζάρια.
Τα φρέσκα παντζάρια από την πρωινή λαϊκή είναι ότι καλύτερο για αυτές τις απλές καθημερινές που τα υλικά παίζουν τον σπουδαιότερο λόγο.
Μαζί με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά και με τα γνήσια φιστίκια από την Αίγινα θα δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα.
Τα φρέσκα παντζάρια από την πρωινή λαϊκή είναι ότι καλύτερο για αυτές τις απλές καθημερινές που τα υλικά παίζουν τον σπουδαιότερο λόγο.
Μαζί με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά και με τα γνήσια φιστίκια από την Αίγινα θα δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα.
Εδώ ο Ανδρέας λαγός κάνει θαύματα, όπως σε όλες τις συνταγές του που θα βρείτε στο σάιτ του https://andreaslagos.com/el/nomad_chef
Υλικά για 4 μερίδες
Για τα παντζάρια
4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. πλιγούρι βρασμένο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
αλάτι-πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
8 κομμάτια μανούρι ψητό yiam
Για τη βινεγκρέτ
8 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ μέλι αγνό θυμαρίσιο
2 κ.σ χυμό λεμονιού
2κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3 κ.γ. κιτρινόριζα
Διαδικασία
Για τη βινεγκρέτ
Βάζουμε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά, κλείνουμε καλά το καπάκι και το χτυπάμε πολύ δυνατά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για τα παντζάρια
Βράζουμε τα παντζάρια σε μπόλικο νερό μαζί με την πρασινάδα τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα καθαρίζουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης γιατί λερώνουν πολύ τα χέρια.
Βάζουμε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά, κλείνουμε καλά το καπάκι και το χτυπάμε πολύ δυνατά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για τα παντζάρια
Βράζουμε τα παντζάρια σε μπόλικο νερό μαζί με την πρασινάδα τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα καθαρίζουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης γιατί λερώνουν πολύ τα χέρια.
Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και προσθέτουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Κόβουμε και το μανούρι σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος του παντζαριού περίπου.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε είτε σε μια πιατέλα είτε σε ατομικά μπολ και συνοδεύουμε με φύλλα ρόκας εάν επιθυμούμε.
Σερβίρουμε είτε σε μια πιατέλα είτε σε ατομικά μπολ και συνοδεύουμε με φύλλα ρόκας εάν επιθυμούμε.
Στο τέλος γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με λίγα φιστίκια Αιγίνης που έχουμε κρατήσει.