Το μανούρι ψητό yiam με γαρίδες σαγανάκι είναι ο απόλυτος μεζές για τσιπουρά από τον Ανδρέα Λαγό. Τα μεζεδάκια με γαρίδες γίνονται ανάρπαστα και ετοιμάζονται εύκολα. Το μυστικό για να είναι οι γαρίδες ζουμερές είναι το γρήγορο μαγείρεμα. Με την συνταγή του Ανδρέα μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου με σίγουρη επιτυχία!
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τις γαρίδες
16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά
50 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. σπασμένο ξερό κολίανδρο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ούζο
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
6 κομμάτια μανούρι ψητό yiam
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τις γαρίδες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, την πιπεριά λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σοτάρουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κολίανδρο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε . Σβήνουμε με το ούζο, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και αφαιρούμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα, το μαϊντανό και τα αφήνουμε μισό λεπτό, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε από πάνω με το μανούρι.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι.