Μακαρόνια με λαχανικά και πέστο λιαστά ντοματάκια

Μακαρόνια με λαχανικά και πέστο λιαστά ντοματάκια yiam

Posted on:

Ίσως τα μακαρόνια με λαχανικά και πέστο λιαστά ντοματάκια να είναι το πιο υγιεινό φαγητό που θα έχετε δοκιμάσει.

Περιέχουν όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και σας στέλνουν κατευθείαν … παραλία!!!

Φτιάξε μια μακαρονάδα εύκολα και γρήγορα με λίγα λαχανικά και το πέστο απο τα λιαστά ντοματάκια.
Τα συμπυκνωμένα αρώματα και η γλυκόξινη γεύση από τα ντοματάκια που έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο θα σου δώσει μια γεύση με umami.
Η τριμμένη πικάντικη ξερομυζήθρα θα απογειώσει την γεύση!
Αυτά τα μακαρόνια με τα λαχανικά και το πέστο από τα λιαστά ντοματάκια θα σας αλλάξει τις γευστικές σας αναζητήσεις.

 

Υλικά για 4 άτομα


500 γρ. ζυμαρικά – προτείνουμε σπαγγέτι ή ταλιατέλες

Για τη σάλτσα:
1 καρότα χοντροτριμμένα
1 κολοκύθι λεπτοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά λεπτοκομμένη
1 φλ.τσ. ντοματίνια
1 νεροπότηρο καλό κρασί Chardonnay
200 γρ. τριμμένη ξερομυζήθρα
1 φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
1/2 βάζο πέστο λιαστά ντοματάκια  yiam 

 

Πέστο λιαστά ντοματάκια με ρίγανη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια  δύο λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφουν στο πακέτο οι οδηγίες.
Κόβουμε τα λαχανικά μας τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια.
Τρίβουμε το καρότο και κόβουμε τα μισά ντοματίνια στην μέση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το τριμμένο καρότο.
Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μισό βάζο πέστο λιαστά ντοματάκια  yiam.
 Όταν θα έχουν φύγει τα πολλά υγρά προσθέτουμε  τα βρασμένα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε με την σάλτσα και τα αφήνουμε για δύο λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο από την μυζήθρα και τον περισσότερο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε μεγάλη βαθιά πιατέλα με μπόλικη φρέσκο τριμμένη ξερό-μυζήθρα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 

Μακαρόνια με λαχανικά και πέστο λιαστά ντοματάκια

 

Πίνουμε μαζί ένα καλό Chardonnay από το Κτήμα Μανωλίδης  από το Μεταξοχώρι Λάρισας.

Καλή επιτυχία!

Share:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *