Με γεύσεις γνώριμες από τα υλικά αλλά με ένα συνδυασμό αναπάντεχο, θα εντυπωσιάσεις με αυτό το μεζεδάκι την παρέα.
Οι γαρίδες με κανταΐφι με σάλτσα φέτας και πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα finger food για ορεκτικό ή για να συνοδεύσει αποστάγματα
Η επιστροφή του σεφ Κωστή Πανουσόπουλου -Cokos- από το Bali μας ταξίδεψε στην μακρινή Ανατολή με μία υπέροχη γευστική συνταγή.
Γαρίδες τυλιγμένες στο καταίφι με την ελαφρά πικάντικη σως από τις γλυκοκαυτερές πιπεριές Φλωρίνης με την φέτα.
Ιδανική για τα ούζα και τα τσίπουρα της παρέας θα εντυπωσιάσει και τον τελευταίο δύσπιστο της gourmet κουζίνας.
Ο συνδυασμός της τηγανιτής γαρίδας με την γλυκοκαυτερή σάλτα yiam είναι συναρπαστικός με τα αρώματα από την πιπεριά.
Το τραγανό στο τηγάνισμα δίνει στον μεζέ αυτό που περιμένεις για το ούζο σου …
Τελικά οι γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα φέτας και πιπεριές Φλωρίνης είναι ο απόλυτος μεζές…
Κατεβείτε το πρωί πρωί στον μώλο που φτάνουν τα ψαροκάικα ή κάντε μία πρωινή βόλτα στην κεντρική αγορά για να αγοράσετε τις πιο φρέσκες γαρίδες…
Προτιμήστε τις υπέροχες ελληνικές γαρίδες από την Κοιλάδα ή από τον Πλαταμώνα αν και όποια ελληνική φρέσκια γαρίδα και αν πάρετε το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.
Μαζί με ένα βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης με φέτα γλυκοκαυτερή έχετε τα καλύτερα υλικά.
Μετά βάλτε και την μαεστρία σας στην μαγειρική και καταπλήξτε τους φίλους σας.
Υλικά για 4 άτομα
8 μέτριες γαρίδες
Λίγο φύλλο κανταΐφι
Λίγο βούτυρο για το κανταΐφι
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης γλυκοκαυτερές yiam
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50-80 γρ. φέτα
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες και βγάζουμε προσεκτικά από την ράχη με ένα μικρό μαχαίρι το μαύρο εντεράκι.
Με γρήγορες κινήσεις, επειδή το φύλλο καταίφι ξεραίνεται πολύ γρήγορα, αφραταίνουμε το φύλλο μας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.
Τυλίγουμε το σώμα της καθαρισμένης γαρίδας με το φύλλο κανταΐφι και τις τηγανίζουμε προσεκτικά σε όχι πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τις αλατίζουμε μετά το τηγάνισμα για να μείνουν ζουμερές.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα φέτας με την κρέμα γάλακτος και την στρώνουμε στο πιάτο.
Σερβίρουμε με εστίες γλυκοκαυτερής…
Καλή επιτυχία!