Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ο απόλυτος μεζές αλλά και το βασικό φαγητό της Σαρακοστής
Με επιλεγμένα υλικά και σπιτική φροντίδα μπορείς να έχεις στο τραπέζι σου σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με τη φροντίδα της Yiam.
Η συνταγή δεν είναι μυστική..
Η επιτυχία κρύβεται στα ωραία υλικά!
Τα αμπελόφυλλα που είναι και το νούμερο ένα υλικό που θέλει ψάξιμο για να είναι πάντα σωστά τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, είναι από τον φίλο μας τον Δημήτρη από την Κρήτη.
Τα μαζεύει ένα ένα μόνο τα τρυφερά όταν κάνει τα κορφολογήματα στην αρχή…
Φτάνουν σε εμάς μέσα σε μεγάλες γυάλες ελαφρά αλατισμένα.
Το τσιγάρισμα γίνεται με την Αύρα σε επιφυλακή μπας και παραψηθεί κάποιο και σκληρύνει…
Πάρα πολλά κρεμμύδια, μπόλικος μαϊντανός, άνηθος και φρέσκα κρεμμυδάκια, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκος χυμός λεμονιού και ρύζι και μετά υπομονή.
Τύλιγμα στο χέρι και στρώσιμο στην κατσαρόλα.
Θέλουν και λίγο χάιδεμα, το χέρι να είναι καλλιτεχνικό και μπαίνουν στην κατσαρόλα σαν στρατιωτάκια στη σειρά.
Σιγανή φωτιά και προσοχή και τη συνέχεια την ξέρετε! λουκουμάκια ντολμαδάκια!
Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες
Τα φτιάχνουμε κατά παραγγελία.
Τώρα που πλησιάζει η νηστεία της Σαρακοστής γίνονται ανάρπαστα!
Συμπλήρωσε τα ντολμαδάκια μαζί με το βραβευμένο μας ορεκτικό φακές με ρέγκα
Συνόδευσε το με ένα ροζέ ή ένα λευκό ξηρό κρασί από την Manolidis Winery