Μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτιαξα αυτές τις μπρουσκέτες.
Άπλωσα το άλειμμα λιαστής τομάτας, έβαλα και λίγη ρόκα, να και το σνίτσελ κοτόπουλου και έκλεισα με ψητό μανούρι.
Ναι, ναι! Ένα ολοκληρωμένο γεύμα πάνω σε ψωμάκι!
Τα συνδύασα όλα στις μπρουσκέτες με σνίτσελ και ψητό μανούρι και ενθουσιάστηκα.
Είναι κάτι γρήγορο, εύκολο και οι γεύσεις συνδυάστηκαν άψογα!
Ναι τελικά οι μπρουσκέτες γενικά είναι το ιδανικό φαγάκι για την εκδρομή την παραλία και απολύτως ελαφρύ και καλοκαιρινό.
Υλικά συνταγής (Για 2 άτομα):
2 σνίτσελ (προτίμησα κοτόπουλου)
1 αυγό
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γλ. πέστο λιαστής τομάτας @yiamfood
μερικά φύλλα ρόκας
2-3 κομμάτια ψητό μανούρι σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο @yiamfood
2 φέτες ψωμί
Μέθοδος παρασκευής:
Πανάρουμε τα σνίτσελ στο μείγμα αυγού- γάλακτος και τα περνάμε από το μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας.
Τηγανίζουμε τα σνίτσελ του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα.
Αλείφουμε το πέστο λιαστής ντομάτας στο ψωμί, προσθέτουμε λίγη ρόκα, βάζουμε από πάνω το σνίτσελ και τέλος το ψητό μανούρι.
Προσθέτουμε από πάνω μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέσα από το βαζάκι με το ψητό μανούρι και αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό…
Συνοδεύουμε τις μπρουσκέτες με σνίτσελ και ψητό μανούρι με ένα φρέσκο ροζέ από τον Manolidis Winery
Απολαμβάνουμε!
Μία απολαυστική συνταγή από το υπέροχο blog μαγειρικής https://www.faganoula.gr/